Android Cihazlara E-Posta Hesabı Kurulumu

Android Cihazlara E-Posta Hesabı Kurulumu
Android işletim sistemine sahip cep telefonu veya tablet üzerine, yönetim panelinizden aktif hale getirdiğiniz bir e-posta hesabınızı rahatlıkla kurabilirsiniz.

Sahip olduğunuz bir mail adresi ve o adrese giriş yapabileceğiniz doğru şifreniz elinizde mevcut ise, ilk önce uygulamalardan mail hesabı kurmak için mail uygulamasına giriş yapın. Ardından aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

 

E-posta kurulumu için ilk önce üstteki ekran görüntüsündeki gibi mail adresinizi ve şifresini yazmanız gerekir. Örnek olarak mail@siteniz.com adresi yazılmıştır fakat bu alana kendi mail adresinizi ve altına da ilgili mail adresinin şifresini yazmanız gerekir.  Bu işlemden sonra hemen altındaki kırmızı ile belirtilen Manuel Kurulum butonuna basın.

 

Karşınıza gelen seçeneklerden POP3 hesabı seçeneğini tercih edin.

 


POP3 seçeneğini tercih ettiğiniz zaman  Gelen sunucu ayarları menüsü karşınıza gelecektir. Burdaki alanları inceleyecek olursak;
 
E-posta adresi: Kurulum yapmak istediğiniz ve yönetim panelinizden aktif hale getirdiğiniz mail hesabınızı girin.
Kullanıcı adı: Bir üst alana yazılan mail hesabınızı girin.

Örnek olarak mail adresiniz info@ustunwebcom ise bu alana info@ustunweb.com yazılmalıdır.
Şifre: Mail hesabınızı yönetim panelinden açarken seçtiğiniz şifreyi girin. Bu alan yeni bir şifre belirleme alanı değildir. Kurulum yapmak istediğiniz mail adresini yönetim panelinden açarken girdiğiniz şifredir.
POP3 sunucusu: Bu alana mail.siteniz.com yazmalısınız fakat siteniz.com yazan alanı kendi web sitenizin adresi ile değiştirmelisiniz.


Örnek: Sitenizin adresi ustunweb.com ise, bu alana mail.ustunweb.com yazmalısınız. Sitenizin adresi www.ustunweb.com  ise, bu alana mail.ustunweb.com yazmalısınız.

Güvenlik tipi: Hiçbiri olarak seçili olmalıdır.
Bağlantı noktası: Gelen sunucu ayarları için bağlantı noktası kesinlikle 110 olmalıdır.
 
Bu ayarlardan sonra ilerle butonuna basın.

 


Az önce yapılan Gelen sunucu ayarlarından sonra şimdi de karşınıza Giden sunucu ayarları gelecektir. Burdaki alanları incelersek;
 
SMTP sunucusu: Bu alana mail.siteniz.com yazmalısınız fakat siteniz.com yazan alanı kendi web sitenizin adresi ile değiştirmelisiniz.
Örnek: Sitenizin adresi eticaret.com ise, bu alana mail.ustunweb.com yazmalısınız. Sitenizin adresi www.ustunweb.com ise, bu alana mail.ustunweb.com yazmalısınız.
Güvenlik tipi: Hiçbiri olarak seçilmelidir.
Bağlantı noktası: Giden sunucu için bağlantı noktası (port) kesinlikle 587 olmalıdır.
 
Bu ayarlardan sonra ileri butonuna basarak işlemi tamamlayabilirsiniz

Yazar:
Popüler Yazılar - Bu Yazıyı Okuyanlar Bunları Da Okudu

BİZİ TERCİH EDENLER

İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
Barbaros Hayrettin Paşa Mah, 1992. Sokak, No:16, Kat:10, Daire:209 Vetro City Residence Esenyurt / İstanbul

0212 620 74 21

info@ustunweb.com

Web Tasarım, İnternet Site Tasarımı, Web Yazılım 2014 © Üstün Web Yazılım ve Tasarım Hizmetleri. ALL Rights Reserved. Üstün web
Kapat

Popup Banner