Sosyal Ağ Web Siteleri

Sosyal Ağ Web Siteleri
Bireylerin toplum içerisinde geçirdikleri zamanlarında ne kadar sıkıldıklarını biliriz. Belki de hayatının monotonluğu nedeni ile kişilerin kendilerine olan önemleri bile azalmış olabilir. bu neden ile evlerinde yalnız yaşayan kişilerin bile gece olduğunda dertleşmelerini ve onları yalnızlıktan kurtaracak bir sisteme ihtiyaçları olduğunu görürüz. Onları yalnızlıktan kurtaracak olan uygulama ise hiç şüphesiz sosyal ağ sitelerinden başka bir uygulama olamaz.

Bireylerin toplum içerisinde geçirdikleri zamanlarında ne kadar sıkıldıklarını biliriz. Belki de hayatının monotonluğu nedeni ile kişilerin kendilerine olan önemleri bile azalmış olabilir. bu neden ile evlerinde yalnız yaşayan kişilerin bile gece olduğunda dertleşmelerini ve onları yalnızlıktan kurtaracak bir sisteme ihtiyaçları olduğunu görürüz. Onları yalnızlıktan kurtaracak olan uygulama ise hiç şüphesiz sosyal ağ sitelerinden başka bir uygulama olamaz. Bu açıdan baktığınız zaman aslında yalnızlığın giderilmesi için artık bir  hayat arkadaşından fazlasına ihtiyaç duyulmaktadır ve bu da siteler sayesinde mümkündür. Sosyal ağ sitelerinin en çok şaşırtacak olan kısmı normal mesajlaşma kısmından sonra gelse bile insanlara samimiyetlerini gösterecek olan jest ve mimiklere sahip sembolik karakterleri de içerisinde barındırmasıdır denilebilir. İletişim metotları arasında son zamanlarda en çok rastlanılan bu ağların insanların iletişimini kolaylaştırırken onları bazen de olumsuz etkilediğini görmekteyiz. Sosyal ağlar insanların eskisi gibi iletişimlerinin sadece telefon ile sağlanmasından çok daha fazla kişiye ulaşabileceğiniz ve bazı kötü olaylara sahne olan durumlarda da buna toplu bir hareket geleceğinin göstergesi olmuştur ve bu durumda da insanların daha fazla bilinçli hareket ettiğini görmekteyiz.sosyal medya 620x330 300x159 Sosyal Ağ Siteleri Sosyal ağ sitelerinin kötüye  kullanımına bir örnek verecek olursak bu sitelerde herkesin iyi niyet ile size yaklaşıp yaklaşamayacağını bilemezsiniz ve bu neden ile kişilere güvenirken kesinlikle tüm önlemlerinizi almanız gerekmekte ve tanımadığınız kişiler ile hiçbir özel bilginizi paylaşmamalısınız. Eğer bilgilerinizi paylaşırsanız ve tanımadığınız bir kişiye belki de hakkınızda kimsenin bilmediği şeyleri anlatırsanız bu kişinin size olan yaklaşımı değişeceği gibi bir süre sonra bundan yararlanarak size isteklerini yaptırmaya çalışacağını da unutmayın. Bunun yanında bu sitelerin kötü kullanıma şahit olduğu bir başka alan ise iş yerleridir denilebilir. İş yerlerinin insanların hizmet beklediği alanlar olması beklenirken neden ise burada çalışan kişilerin sosyal ağ merakı nedeni ile insanlara verdiği hizmette büyük bir aksama meydana gelmektedir. Bu açıdan bakıldığında da son zamanlarda meydana gelen bilinçli internet kullanımı kapsamında sosyal ağların iş yerlerindeki kullanımının büyük bir kısmı engellenmiştir ve bu sayede de çalışanların daha fazla işlerine odaklanmaları sağlanmıştır. İşlerinize odaklanmanızın ne kadar zor olduğunu düşünüyorsanız sosyal ağ hesabınızı o kadar az kullanmanız önerilmektedir. Aslında sadece bunun ile sınırlı bırakmak yanlış olur çünkü sosyal ağ kullanımlarının zararları bunun ile sınırlı kalmamaktadır.

 


Sosyal ağ kullanımlarının dozunda yapılmadığı ve bağımlılık derecesini aldığı ailelerde artık kişilerin birbirlerine zaman ayırmaktan ise daha çok sosyal ağlarda zaman geçirdiği görülmekte ve bu açıdan bakıldığı zaman ise aile bağlarının iyice koptuğu görülmektedir. Sosyal ağ kullanımınızı ne kadar az ya da dozunda yaparsanız aileniz ile geçireceğiniz zamanlar da o kadar kaliteli olur. Aynı zamanda bir başka kısım ise küçük çocukların ellerine vermiş olduğunuz telefon ve tablet gibi teknolojik aletlerin onların gelişimini de engellediğini bilmelisiniz. Çünkü bu cihazlarda bulunan tüm uygulamalar sizin için oldukça zor bir alana yönelmek anlamına geldiğini de unutmayın. Çünkü çocuklar buradaki uygulamaların bağımlısı olabiliyor ve bu uygulamalardan onların kopması oldukça zor bir meseledir ki sizin bu uygulamalardan daha kolay kurtulabileceğinizi sakın unutmayın. Onlara bu uygulamaları yasaklamaktan ise daha anlayış çerçevesinde kullanımlarını sınırlandırmak daha uygun olacaktır ve bu sayede çocuk hem sosyal medyadan kopmayacak hem de kullanımının nasıl olması gerektiğini daha iyi anlayabileceğinden emin olabilirsiniz. Önemli olan insanların iletişimini sağlayan bu sosyal ağ örgüsünü sizin nasıl kullandığınızdır.

Yazar: üstünweb

BİZİ TERCİH EDENLER

İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
Barbaros Hayrettin Paşa Mah, 1992. Sokak, No:16, Kat:10, Daire:209 Vetro City Residence Esenyurt / İstanbul

0212 620 74 21

info@ustunweb.com

Web Tasarım, İnternet Site Tasarımı, Web Yazılım 2014 © Üstün Web Yazılım ve Tasarım Hizmetleri. ALL Rights Reserved. Üstün web
Kapat

Popup Banner